Over Mij - FijnVrijen

Nienke Dekkinga

Nienke Dekkinga, Consulent Seksuele Gezondheid

Ik ben Nienke Dekkinga, consulent seksuele gezondheid en jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest. 
Als jong volwassene heb ik zelf aan den lijve ondervonden wat het is als seks niet zo vanzelfsprekend is als je verwacht. Helaas was er toen weinig goede informatie voor handen en in het medische circuit werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Heel frustrerend en naar mijn mening onnodig. Ik merkte ook dat de zorgprofessionals het moeilijk vonden om het onderwerp seks te bespreken. Uiteindelijk heb ik na een lange zoektocht gelukkig mijn draai gevonden :-).
Deze zoektocht wil ik jou besparen, door te zorgen voor goede en eerlijke informatie over seks en seksuele problemen.

Inmiddels heb ik deze negatieve ervaring omgezet in iets positiefs. In 2012 heb ik de post-HBO opleiding Seksuologie gevolgd en in 2015 de vervolgstudie tot Consulent Seksuele Gezondheid NVVS van de RINO met succes afgerond.
Daarnaast heb ik met mijn achtergrond als fysiotherapeut jarenlang ervaring met mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. Ik heb de vaardigheden van deze twee studies samengevoegd en ben mijn eigen praktijk gestart als consulent seksuele gezondheid voor mensen met een chronische ziekte of beperking.

En geloof mij er is nog een wereld te winnen als het gaat om het taboe dat er rust op seksuele problemen. Want dat het (even) niet zo makkelijk gaat daar schamen we ons voor, daar praten we niet over. En toch komt het vaker voor dan je denkt! Bij mensen met een chronische ziekte komt het zelfs nog vaker voor.
Iedereen heeft behoefte en recht op een goed seksleven, in welke vorm dan ook. Jij ook!

Ik begeleid jou in je zoektocht naar (weer) een bevredigend seksleven.
Dit doe ik door informatie te verstrekken, toegang te geven tot de juiste hulpmiddelen, maar ook door in een persoonlijk consult de veranderingen op het gebied van seksualiteit bespreekbaar te maken.

 

"Door de counseling bij Nienke hebben mijn partner en ik nieuwe manieren gevonden om een bevredigend en plezierig seksleven te hebben met elkaar, ondanks mijn beperking"

Online cursus

Thuis. Vanuit je luie stoel. Achter je laptop. Werken aan je liefdesleven.
Hoe handig is dat?

Individuele Coaching

Wil jij (eventueel samen met je partner) werken aan een beter liefdesleven onder professionele begeleiding?

Lezing/Workshops

Voor patiëntenverenigingen of stichtingen verzorg ik lezingen over intimiteit/seksualiteit.

Gratis kennismakingsconsult

Wil jij een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 minuten?
In dit gesprek kijken we of ik de juiste persoon ben om jouw vraagstuk(ken) te beantwoorden.

FijnVrijen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders