Tips voor de aanschaf van jouw nieuwe vibrator - FijnVrijen

Tips voor de aanschaf van jouw nieuwe vibrator

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wil jij graag jouw seksleven een boost geven, maar heb je geen idee hoe? Wellicht is een vibrator dan wel de perfecte oplossing voor jou. Maar waar let je nou allemaal op wanneer je een vibrator aanschaft? Voor sommige vrouwen ligt op het kopen van een vibrator ook nog eens een flinke taboe, wat de aanschaf nog lastiger kan maken. Maar juist wanneer je snel moe bent (of moeilijk tot een orgasme komt door een chronische ziekte of lichamelijke beperking), kan de juiste vibrator de perfecte oplossing voor jou zijn. In dit blog zet ik voor jou een aantal tips op een rijtje waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe vibrator. 

Waar wil jij jouw vibrator voor gebruiken?

Inmiddels zijn er duizenden erotische hulpmiddelen op de markt gebracht, en dat kan de keuze voor jou erg lastig maken. Elke vrouw is anders, en dat maakt het vinden van de perfecte vibrator zo lastig. Bedenk goed wat JIJ fijn vindt. Hou jij van clitorale stimulatie? Of kom jij vooral klaar door vaginale stimulatie? Of geniet jij enorm van beide?

Ook is het belangrijk om te bedenken of jij de vibrator solo wil gebruiken, of dat jij de vibrator wil introduceren in de slaapkamer. Hou jij van veel verschillende mogelijkheden en standen? Of wil jij er liever een zonder al te veel poespas? Het antwoord op deze vragen is de eerste stap naar de aanschaf van jouw nieuwe vibrator.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vibrator?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, maten, kleuren en modellen vibrators op de markt. Deze hebben ook nog eens allemaal verschillende mogelijkheden.  Het is dan ook erg belangrijk om een vibrator uit te kiezen die volledig bij jouw wensen aansluit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere vibrators met verschillende mogelijkheden aan te schaffen, het is maar net waar jij zin in hebt en waar jij van houdt. Niks is te gek!

Veilige vibrators

Let er bij het aanschaffen van met name goedkope vibrators op dat ze van veilig materiaal zijn gemaakt. Bij sommige producten wordt niet altijd eerlijke informatie gegeven over de gebruikte materialen. Dus ga liever voor wat duurder en duurzamer, want daar heb je meer zekerheid over wat je koopt.

Tip: kijk dus bij de productinformatie of de vibrator is gemaakt van 100% siliconen, 100% medisch siliconen/medical grade silicon of platinum siliconen. Voorkom dat je een vibrator koopt waarvan alleen het buitenlaagje bestaat uit siliconen (een mix of blend met bijvoorbeeld TPR). Een goede siliconen vibrator is namelijk veilig in gebruik, en is makkelijk schoon te maken.

Voordelen siliconen vibrator:

  • Veilig in gebruik
  • Niet poreus
  • Makkelijk schoon te maken
  • Jouw vibrator gaat lang mee
  • Geleid trillingen goed
  • Siliconen neemt jouw lichaamstemperatuur aan, en dat zorgt voor extra comfort

Verschillende soorten stimulatie

Zoals eerder gezegd, zijn er vibrators voor verschillende soorten stimulatie. Ga je voor clitorale of vaginale stimulatie? Of wil je beide? Soms kan het zijn dat je echt extra stimulatie nodig hebt om opgewonden te raken of om überhaupt tot een orgasme te kunnen komen.

Bij sommige ziektebeelden kan het door de ziekte zelf komen dat je genitale zone minder gevoelig of juist overgevoelig is geworden. MS en diabetes zijn hier bekende voorbeelden van, maar ook gynaecologische kanker kan veel invloed hebben op de genitale gevoeligheid. Heb je hier een vraag over, stuur mij gerust een mail.

Wanneer jouw vagina juist extra gevoelig of overgevoelig is geworden, is een vibrator misschien wat minder geschikt. Een dildo is dan wellicht een betere oplossing. Of ga op zoek naar een vibrator met wat subtielere stimulatie. En vermijd direct contact met het topje van je clitoris.

Top 6 meest gebruikte vibrators

Online is er natuurlijk enorm veel aanbod, en dat kan de keuze lastig maken. In het volgende blog zet ik de meest gebruikte soorten vibrators voor jou op een rijtje. Aardig toch van mij 😉

Dus waar wacht je nog op? Hup, snel naar het blog Top 6 meest gebruikte vibrators.

1 reactie op “Tips voor de aanschaf van jouw nieuwe vibrator”

  1. Beste Nienke
    Ik ben bezorgd. Ik heb namelijk een vibrator gebruikt waarvan wordt gezegd dat deze bestaat uit niet poreus siliconen en abs plastic. In mijn onwetendheid (en eigenlijk dacht ik hier veilig mee te zijn) heb ik er meerdere malen een condoom om gebruikt. Niet wetende date deze een glijmiddel bevatten op basis van siliconen. Nu heb ik op meerdere sites gelezen dat dit schadelijke stoffen kan vrij laten komen. Nu is hierover mijn zorg.
    Hoe schadelijk zijn deze stoffen? En verlaten deze je lichaam weer of worden deze opgeslagen? Kortom wat zijn de gevolgen voor mijn gezondheid.
    Mijn vibrator is nog geheel in tact. vertoont geen vlekjes of oneffenheden en voelt glad. Dit alles op het blote oog.
    Ik hoop dat u mij wat van deze zorg kunt ontnemen of mij kunt raden wat ik nu zou moeten doen.
    Groet Anoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FijnVrijen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders